ajánlatkérés

KKV Szállítás - Amerika


Aktuális

Az Amerikai Egyesült Államok a világ egyik legnagyobb és legfejlettebb gazdasága: a legnagyobb tőkeexportőr, részesedése a világkereskedelemből mintegy 40%, az 1 főre jutó GDP értéke eléri az 53.000 USD-t. Gazdaságában a munkahelyek 15-18 százaléka az exporthoz kötődik.  Importja az exportot hosszú évek óta jóval meghaladja, ezért külkereskedelmi forgalmára deficit jellemző.

A pénzügyi-gazdasági válságot az Egyesült Államok sikeresen kezelte, 2014 harmadik negyedévében tizenegy éve nem látott mértékben bővült az USA gazdasága. A GDP éves összevetésben 5 százalékkal növekedett köszönhetően az erős belföldi keresletnek és a vállalkozások költekezési kedvének. Az üzleti beruházások csaknem 9 százalékkal bővültek.

Az Egyesült Államok hazánk egyik legjelentősebb tengerentúli kereskedelmi partnere. Az összexportban képviselt részesedést tekintve a közép-európai térségből egyedül Magyarország Amerikába irányuló kivitele számottevő. A kétoldalú külkereskedelmi forgalomra évek óta jelentős nagyságú magyar aktívum jellemző, bár értéke az elmúlt évben mérséklődött. A termékforgalomban továbbra is a gépek és gépi berendezések dominálnak.

Az Amerikai Egyesült Államokhoz kapcsolódó legfontosabb szállítmányozási információk a Fontos tudnivalók menüpontban tekinthetőek meg.

Szállítmányozás - fontos tudnivalók
Tájékozódjon a szállítmányozáshoz kapcsolódó további fontos tudnivalókról.

Tovább

A szakértő válaszol

KKV Szállítás Szakértő Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal! Kérdezze szakértőnket.

Térkép

Amerika DHL térképk

A térképre kattintva megtekintheti Amerika legfontosabb tengeri- és légi kikötőit. Visszalépés a térképre való ismételt kattintással lehetséges.

Tranzit idők összehasonlítása

Tengeri és légi szállítás, vámügyintézés, szállítmánybiztosítás
A honlap sütiket használ a böngészés támogatására és egyes funkciók elérésére. A honlap további használatával hozzájárul a sütik használatához, melyekről további információt az Adatvédelem menüpont alatt talál.