ajánlatkérés

KKV Szállítás - Ázsia


Aktuális

Ázsia a világ legnagyobb és legnépesebb kontinense. A gyors gazdasági növekedésnek és a hatalmas külkereskedelmi szufficitnek köszönhetően Ázsia jelentős devizatartalékot halmozott fel, amely a világ összes devizatartalékának több mint a fele. A belső gazdasági fejlődésnek és a felvevőpiac növekedésének köszönhetően egyre jelentősebb importforgalom jellemzi.

Az ázsiai országokat gazdasági fejlettségük alapján három csoportba soroljuk. A Koreai Köztársaság, Szingapúr, Tajvan valamint Hong Kong által alkotott ’Kistigrisek’ csoportját mára a szakképzettséget, önálló kutatás-fejlesztést és helyenként nehézipari hátteret kívánó termékek gyártása jellemzi. Exportjukban az elektronikai cikkek és az autóipari termékek dominálnak.

 A második csoportot Thaiföld, Indonézia, a Fülöp-szigetek és Malajzia képezi. Kivitelükben jelentős szerepet tölt be a mezőgazdaság árutermelő szektora, a bányászat és fakitermelés. Egy-két évtizedes késéssel követik az első csoportba tartozó országokat a fejlődésben.

A harmadik csoportot Kína és Vietnam alkotja. Ezekben az országokban a gazdasági fejlődés alapja az olcsó munkaerő és a piacgazdaságra fokozatosan áttérő szerkezetváltási politika.

Az ázsiai térség Magyarország legjelentősebb tengerentúli kereskedelmi partnere. Az Ázsiába irányuló magyar export termékforgalom jelentős részét autóipari, elektronikai és távközlési eszközök, gyógyszerek teszik ki. Importban szintén ezen kategóriák dominálnak a textil és ruházati termékekkel, valamint a vegyi anyagokkal kiegészítve.

Az Ázsiához kapcsolódó legfontosabb szállítmányozási információk a Fontos tudnivalók menüpontban tekinthetőek meg.

Szállítmányozás - fontos tudnivalók
Tájékozódjon a szállítmányozáshoz kapcsolódó további fontos tudnivalókról.

Tovább

A szakértő válaszol

KKV Szállítás Szakértő Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal! Kérdezze szakértőnket.

Térkép

Ázsia DHL térképk

A térképre kattintva megtekintheti Ázsia legfontosabb tengeri- és légi kikötőit. Az országlista az országtérképre való ismételt kattintással jeleníthető meg.

Tranzitidők összehasonlítása

Tengeri és légi szállítás, vámügyintézés, szállítmánybiztosítás
A honlap sütiket használ a böngészés támogatására és egyes funkciók elérésére. A honlap további használatával hozzájárul a sütik használatához, melyekről további információt az Adatvédelem menüpont alatt talál.