ajánlatkérés

Hírek szállításról, vámolásról Önnek


Vágányzár - Koper

Sürgős pályakarbantartási munkálatok miatt Divača – Koper közötti szakaszon szünetel a vasúti forgalom.

Tovább

Szőke Gábor Miklós az USA legnagyobb NFL csapatának, az Atlanta Falconsnak készülő szobra elhajózott Atlantába

A DHL szállította el az Amerikai Egyesült Államokba Szőke Gábor Miklós szobrát. 4 db 12 méteres konténerben utazott a sólyom szobor több ezer kilométert a Super Bowlnak otthont adó Mercedes-Benz Stadion főbejárata elé.

Tovább

Szeptember 4-5 között G20 Csúcstalálkozó lesz Kínában

A G20-ak 2016-os csúcstalálkozója szeptember 4-5. között lesz Kínában, Hangzhou városban. Zhejiang tartomány központjában.

Tovább

SOLAS

2016. július 1-jén lép életbe SOLAS (Safety of Life at Sea) nemzetközi egyezmény azon módosítása, mely szerint a konténerek hiteles bruttó súlyának (Verified Gross Mass – VGM) igazolása a feladót terheli.

Tovább

Vágányzár - Koper

A szlovén vasút karbantartási munkálatai miatt a Koper – Divaca vonalon márciusban vágányzár lép életbe

Tovább

Augusztus 6-án adják át a Szuezi-csatorna kibővített szakaszát

Az Egyiptomi Hatóság bejelentése szerint 2015. augusztus 6-án nyitják meg a kibővített Szuezi-csatornát.

Tovább

A rendelkezésre álló hajótérkapacitás veszélyezteti az ágazat profitabilitását

A gyors ütemben bővülő hajótérkapacitás veszélyeztetheti a hajóstársaságok által az év első negyedévében realizált magasabb profitszintet.- állapította meg a londoni Drewry Shipping Consultants Ltd. júniusban megjelent elemzése.

Tovább

Megszavazták az öt évre szóló kollektív szerződést az USA-ban

Május végén a kikötői munkások szakszervezete, ILWU (International Longshore and Warehouse Union) döntő többséggel szavazta meg az Amerikai Egyesült Államok nyugati parti kikötőire érvényes új kollektív szerződést.

Tovább

Légi szállítmányozási helyzetkép

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) jelentése szerint márciusban a globális teheráru mennyisége (tonna-km) csekély 1,6%-os növekedést mutatott a februárban mért közel 12,2 %-os növekedéshez képest az előző év hasonló időszakával összehasonlítva. A februári teljesítményre hatással volt a Kínai Holdújév, valamint a kikötői sztrájk az USA nyugati partjainál.

Tovább

Torlódások az amerikai teheráru forgalomban

Továbbra is jelentős fennakadások és torlódások jellemzik az Amerikai Egyesült Államok tengeri kikötőinek és vasúti termináljainak működését. A kialakult alváz- és vasúti vagonhiány miatt a kikötői terminálok nem rendelkeznek elegendő kapacitással a rakományok kikötői kezeléséhez és elszállításához.

Tovább

Torlódás Koperben, késések a tengeri export-import forgalomban

A rendkívüli téli időjárás Szlovéniában késéseket okoz a tengeri export és import forgalomban. Az erős havazás és 150 km/h erősségű szél miatt 2015. február 6-án (pénteken) a szlovén hatóságok leállították Luka Koper kikötő működését, korlátozták a konténerhajók be- és kihajózását.

Tovább

Emelkedő fuvardíjak 2015. február 1-jétől

2015. február 1-jétől az ázsiai kikötőkből európai célállomásokra érkező tengeri szállítmányok esetében magasabb fuvarköltséggel kell számolni.

Tovább

Előzetes vámellenőrzés Koperben

2015. január 1-jétől a Koperi Kikötőben is megnyílik a lehetőség az előzetes vámellenőrzésre.

Tovább

További késések az USA és Kanada nyugati parti kikötőiben

Az új év első heteiben tovább romlott a helyzet az USA és Kanada nyugati parti kikötőiben, így Los Angelesben, Long Beach-en, Tacoma-n, Seattle-ben, Oaklandben, Vancouverben és Prince Rupertben

Tovább

Alacsony kéntartalmú üzemanyag a tengeri szállításban

2015. január elsejétől környezetkímélő üzemanyag-használati felár ún. Low Sulphur Surcharge (LSS) kerül bevezetésre egyes tengeri szállítmányozási útvonalakon. A Nemzetközi Tengerészeti Szervezet (International Maritime Organization, IMO) által 2008-ban kiadott irányelvek a tengeri hajózásban használt üzemanyagok kéntartalmának fokozatos csökkentését írják elő.

Tovább

Új állomással bővült a DHL cégcsoport Thermonet hálózata

A DHL Global Forwarding (DGF), a Deutsche Post DHL légi és tengeri szállítmányozási üzletága Európában további állomással bővítette globális Thermonet hálózatát. 2014. október 15-től a DGF budapesti telephelye is rendelkezik a minősített állomás státuszával.

Tovább

Tovább folytatódnak a tárgyalások az USA-ban

Az Amerikai Egyesült Államokban a kikötői munkások szakszervezete (International Longshoremen & Warehouse Union – ILWU), valamint a Csendes-óceáni Hajózási Társaság (Pacific Maritime Association – PMA) között fennálló kollektív keretszerződés 2014. július 1-jén lejárt. A megállapodás 29 kikötői terminált érint az Egyesült nyugati partján.

Tovább

Véget ért a sztrájk Ningbo kikötőben

Ningbo (Kína) kikötőben 2014. augusztus 18-án sztrájkba kezdtek a teherautó sofőrök az alacsony fuvardíjak miatt.

Tovább

Katonai kiképzés miatt 26 napig fennakadások várhatók a kínai repülőtereken

A kínai polgári légügyi szervezet (Civil Aviation Administration of China, CAAC) tájékoztatása szerint 2014. július 15-től augusztus 15-ig katonai kiképzés miatt Kína 12 repülőterén lehet fennakadásokra és késésekre számítani légi forgalomban.

Tovább

Változások a kínai vámeljárásban

A kínai vámhatóság 2014. június 28-tól új vámnyilvántartási rendszert (China Customs Manifest system, CCAM) vezetett be a tengeri import szállítmányokra vonatkozóan.

Tovább

USA – Fennakadások a nemzetközi áruszállításban

A két szervezet (ILWU és PMA) közös közleményben adott tájékoztatást arról, hogy 2014. július 21-én, 22-én, valamint július 28 és augusztus 1 között felfüggesztik a tárgyalásokat, de továbbra is biztosítják a zavartalan árumozgást az USA nyugati parti kikötőiben.

Tovább

DHL Flexitank

Korszerű megoldás a folyékony halmazállapotú áruk nemzetközi szállítására

Tovább

Nincs megállapodás, de a sztrájk elmarad

Az Amerikai Egyesült Államokban a kikötői munkások szakszervezete (International Longshoremen & Warehouse Union – ILWU) és a Csendes-óceáni Hajózási Társaság (Pacific Maritime Association – PMA) között fennálló kollektív keretszerződés július 1-jén lejárt.

Tovább

Messze még a teljesen papírmentes szállítmányozás

Bár minden mellette szól, a korábban megfogalmazott tervekhez képest lemaradásban van az e-freight, vagyis az elektronikus fuvarkezelés elterjedése. Az idei évre teljes papírmentességet remélt a légitársaságokat tömörítő szövetség, ezzel szemben 2013 végére a nemzetközi szállítmányoknak csak a 12,3 százalékánál sikerült ezt elérni.

Tovább

Lufthansa sztrájk – budapesti járatokat is törölnek

Csaknem teljesen felfüggeszti működését szerdától péntekig a Lufthansa. A legnagyobb német légitársaság a pilóták sztrájkja miatt 3800 járatot törölt menetrendjéből.

Tovább

Új biztonsági előírások Japánban

A japán hatóságok új biztonsági előírások bevezetését jelentették be a tengeri és légi szállítmányokra vonatkozóan.

Tovább

A világ legnagyobb hajója

A Maersk bemutatta a Triple E család első konténerszállító hajóját

Tovább

Vámbróker szolgáltatás az Amerikai Egyesült Államokban

Május 1-jén a DHL Global Forwarding (DGF) az Amerikai Egyesült Államokban elindította vámbróker szolgáltatását, amely nagyban megkönnyíti az USA-ba irányuló export küldemények vámkezelését.

Tovább

Előnyös megoldás Indiában: vámszabad terület Chennai városában exportőröknek

A DHL Global Forwarding egyedüli szállítmányozóként kínálja az indiai Chennai városában található Szabadkereskedelmi Övezetként működő speciális kereskedelmi zóna szolgáltatásait ügyfelei számára. Az övezet többek között azt az előnyös megoldást nyújtja, hogy az exportáló vállalkozások kizárólag az áru értékesítése után kötelesek az import vámot és a kapcsolódó áfát megfizetni.

Tovább

Változások a légi küldemények biztonsági szabályozásában

2013. április 29-én az Európai Unió országaiban életbe léptek a légi export szállítmányokra vonatkozó új biztonsági előírások.

Tovább

Jelentős fejlesztések a rijekai kikötőben

Célegyenesbe ért a horvátországi Rijeka kikötőjének fejlesztése, a megújult konténer terminál a tervek szerint júliusban áll majd üzembe.

Tovább

Sztrájkhelyzet – Hong Kong

Hong Kong kikötőjében a több napja tartó sztrájk fennakadást és késéseket okozhat a tengeri export és import áruforgalomban.

Tovább

Légi szállítmányozás: nyomás alatt a piac

Csekély mértékű visszaesés jellemezte a légi szállítmányozást 2012 végén. Az árszínvonal stabil maradt, azonban a költségeket nagyban befolyásolta az üzemanyagárak csúcsközeli szintje.

Tovább

Megváltoztak a lítium akkumulátorok szállítására vonatkozó előírások

2013. január elsejétől a lítium akkumulátorok nemzetközi légi szállítására vonatkozóan új szabályok léptek életbe.

Tovább

Adózási rendszer reformja Kínában

2012 és 2013 során a kínai kormányzat az ország történetének legátfogóbb adózási reformjába kezdett. A program célja, hogy a szolgáltatási szektor

Tovább

Általános tarifaemelés az Ázsiából Észak-Európába irányuló tengeri forgalomban

A 2012. évi forgalom elmaradt a várakozásoktól, ami a hajósokat a fuvartér-kihasználás fokozása, valamint a kereslet és kínálat egyensúlya érdekében eddigi stratégiájuk felülvizsgálatára ösztönzi az érintett kereskedelmi vonalakon.

Tovább

Változások a vámeljárásban - Hamburg

Közel 125 éves fennállását követően 2013. január elsejétől Hamburg szabad kikötő (Freeport Hamburg) európai vámkikötőként (European Customs Seaport) folytatja működését

Tovább

Rövidebb tranzitidő és gyorsabb kiszolgálás a tengeri szállításban

A DHL Global Forwarding logisztikai partnere 2012. október 8-tól kezdődően rendszeresen közlekedő vasútjáratokat indít.

Tovább

Változások a légi biztonsági szabályozás területén

Az Európai Unió (EU) légi biztonsági előírásai az ún. ismert feladó (Known Consignor) státusz megszerzésére átmeneti időszakot határoztak meg. Ez alatt a feladók bármely Szabályozott Ügynök (Regulated Agent) minősítéssel rendelkező szállítmányozó által aláírt ún. biztonsági nyilatkozattal ún. önigazolási eljárás (self-certified) keretében ismert feladó státuszt kaptak.

Tovább

Változások az élelmiszer exportban

2011. január 4-től hatályos Élelmiszerbiztonsági Modernizációs Törvény (Food Safety Modernization Act - FSMA) 1938 óta a legjelentősebb változást eredményezte az amerikai élelmiszerbiztonsági szabályozásban, azáltal hogy egy átfogó kockázatelemzés alapú megközelítést alkalmaz, és szélesebb hatáskört biztosít az Amerikai Élelmiszer-, és Gyógyszer Ellenőrző Hatóság (U.S. Food and Drug Administration - FDA) számára.

Tovább

Közös hajókár

A kár különös fajtája az ún. közös hajókár (general average), amely a hajót és rakományát együttesen közvetlenül fenyegető rendkívüli veszély elhárítása, a rakomány mentése érdekében a hajóparancsnok által foganatosított cselekmény eredményeként áll elő (pl. a hajó zátonyra futása vagy tűz esetén egyes áruk tengerbe dobása a teher könnyítése, illetve a többi áru megóvása érdekében).

Tovább

A kínai gazdaság jövője – gazdasági előrejelzések

Kínában az elmúlt évtizedekben igen jelentős változások történtek, amelynek eredményeként az ország a világgazdaság egyik meghatározó tényezője lett. Az ország töretlen fejlődésének köszönhetően az egykor zárt gazdaság ma már valódi piacgazdaságként működik.

Tovább

Légi szállítmányokra vonatkozó csomagolási előírások

A légi úton szállított árut minden esetben oly módon kell csomagolni, hogy az lehetővé tegye a biztonságos árutovábbítást és ne okozzon személyi sérülést, illetve anyagi kárt az áru kezelése során.

Tovább

Feloldották a foglalások korlátozását a Maresk járatain

A Maersk hajóstársaság feloldotta a hajótér foglalások 2012. március 20-tól érvényben lévő korlátozását az Észak-Európából Távol-Keletre irányuló forgalom tekintetében.

Tovább

Emelkedő fuvardíjak az amerikai forgalomban is?

Az ázsiai díjemeléseket követően több hajóstársaság tervez általános tarifaemelést (General Rate Increase, GRI) az Amerikába irányuló tengeri forgalomban is.

Tovább

A DHL új logisztikai központot épít a brüsszeli repülőtéren

A DHL Global Forwarding új logisztikai központot épít a brüsszeli repülőtér cargo bázisán. Az összesen 54.000 m² alapterületen 23.000 m²-es raktártérrel rendelkező létesítmény egy helyen koncentrálja a vállalat belgiumi légi szállítmányozási tevékenységét.

Tovább

Tengeri szállítmányozási körkép - május

Tengeri gyűjtőáru szállítmányozás (LCL)

Tovább

Tengeri szállítmányozási körkép – április

A tengeri szállítmányozásban a fő keleti és nyugati kereskedelmi útvonalakra 2012 márciusában, illetve áprilisában bejelentett általános tarifaemelést (GRI) a hajóstársaságok már életbe léptették. A piacról kivont kapacitás körülbelül 750.000 TEU, ami az év végére elérheti akár az 1.000.000 TEU-t is. A kereslet és kínálat további kiegyenlítése érdekében az Ázsiából induló vonalakon újabb áremelés várható. A lassú hajózás gyakorlata továbbra is folytatódik.

Tovább

Az általános fuvardíj-emelés már valóság

Tengeri szállítmányozási helyzetkép (Európa-Ázsia) - 2012. március

Tovább

A forgalom növekedése és a csökkenő fuvartér kapacitás kihívást jelenthet a piaci szereplők számára

2012 első néhány hetében az Ázsiából Európába, valamint a Közel-Keletre irányuló légiforgalmi számok elmaradtak a várakozásoktól. A kínai újév közel esett a karácsonyi és újévi ünnepekhez, és így elmaradt az ünnepek közötti hetek alatt egyébként megszokott csúcsidőszaki torlódás.

Tovább

További késések Koperben

A rendkívül rossz időjárási körülmények miatt továbbra is komoly késésekre kell számítani Koperben. Az érkező, illetve induló hajók rakodása késéssel történik, ezért jelenleg nehézségekbe ütközik az export konténerek leadása, illetve az import konténerek felvétele.

Tovább

Késések a rendkívüli időjárás miatt

A rendkívül rossz időjárási körülmények miatt igen komoly késésekre kell számítani az adriai térség kikötőiben.

Tovább

Hogyan alakult az LCL és FCL szállítmányozás 2011 decemberében?

Export Európából Ázsiába A Távol-Keletre irányuló áruforgalomban jelenleg nem tapasztalható kapacitás probléma, bár egyes indiai kikötőkben (pl. Chemmai) túlzsúfoltságra kell számítani.

Tovább

A légitársaságok jelentős kapacitás kivonást terveznek

Légi szállítmányozási helyzetkép – 2012. január

Tovább

Tengeri szállítmányozási helyzetkép - Ázsia - Európa 2011/11

Szeptemberben már beszámoltunk arról, hogy mennyire instabil az Ázsia és Európa közötti áruforgalom. Továbbra is ez az uralkodó trend a piacon, rövid távon nem várható változás.

Tovább

Légi szállítmányozási helyzetkép Ázsia - Európa 2011/11

Az év első félévében bíztatóan alakultak a piaci trendek az Ázsia és Európa közötti kereskedelmi útvonalon, az európai export növekedett, de az import árumennyiség elmaradt a várakozásoktól. Az elmúlt hetek forgalmi adatai azt mutatják, hogy az exportra az előző évek hasonló időszakához képest csökkenő tendencia, az import árumennyiségre stabilitás jellemző.

Tovább

Áradás Thaiföldön

A 2011. október 26-ra várható áradás hozzávetőlegesen 4,000 m3-re tehető másodpercenként és Nonthaburi felől közelíti meg Bangkokot a Thawee Wattana, Bangkok Noi és Bang Phlat csatornákon keresztül. Észak-Bangkokban a víz szintje - elsősorban Khlong Hok Wa területén - továbbra is emelkedik, Nyugat-Bankokban pedig már 8 városrészt elárasztott...

Tovább

Ismét válságban a légi szállítmányozás?

A teheráru forgalom stagnálása tovább csökkenti az ágazat bevételeit „A kapacitás túlkínálat, valamint a szigorúbb biztonsági szabályok hatályba lépésével járó többletköltségek miatt a tervezettnél jóval alacsonyabb profitot realizálhatnak az ágazat szereplői.” - figyelmeztetett Tony Tyler, a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) igazgatója.

Tovább

Hogyan alakult az LCL és FCL szállítmányozás Q3-ban?

A főbb kereskedelmi útvonalakon megtorpant a fuvardíjak csökkenő tendenciája, 2011 harmadik és negyedik negyedévében stabil díjszint kialakulására lehet számítani. A bizonytalan mennyiségi előrejelzések miatt továbbra is nehéz megítélni, hogy lesz-e valódi értelemben vett csúcsidőszak.

Tovább

A tengeri szállítmányozás helyzete Ázsia-Európa között 2011/09

Az Ázsiából Európába induló küldemények esetében 2011 szeptember első felében még nem tapasztalható a hagyományos csúcsidőszak (peak season), és bár a foglalások száma folyamatosan növekszik, a jelenlegi piaci helyzet szokatlanul instabil.

Tovább

Szabadkereskedelmi megállapodás az EU és Dél-Korea között

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal tájékoztatása szerint az Európai Unió és Dél-Korea közötti szabadkereskedelmi megállapodás várhatóan 2011. július 1-jén lép életbe.6000 EUR értékhatár felett elfogadott exportőrnek kell lenni ahhoz, hogy a szállítmány preferenciára jogosító származását igazolni tudják.

Tovább

Elektronikus vámkezelés az Amerikai Egyesült Államokban

2011. augusztus 31-től a DHL az Amerikai Egyesült Államokba érkező, illetve onnan induló áruk vámkezelését elektronikus úton végzi. A vámügyintézés a DHL vámügynöki engedéllyel rendelkező, centralizált vámkezelési jogosultsággal felruházott columbiai vámközpontjában (CAE) történik.

Tovább

A helyi egyszerűsített szabad forgalomba hozatali engedély

A helyi egyszerűsített szabad forgalomba hozatali engedélyét lehetővé teszi az egyszerűsített szabad forgalomba hozatali eljárásba vont áru áttárolás nélkül történő vámkezelését, és ezáltal hozzájárul a gyorsabb ügyintézéshez.

Tovább

A koperi sztrájk továbbra is érezteti hatását

Koper kikötő vezetőségétől kapott tájékoztatás szerint a darukezelők sztrájkja miatt (2011. július 29 – augusztus 6.) a kikötői konténer terminálok működésében továbbra is fennakadások tapasztalhatók.

Tovább

Légi szállítmányozási helyzetkép Ázsia - Európa 2011/07

Szakértők szerint az idei év második félévének árszínvonalára alapvető befolyással bír majd az üzemanyag árszínvonalának mozgása, illetve a hatóságok szigorúbb biztonsági szabályok érvénybe léptetésére vonatkozó törekvése. Ez utóbbi és az ehhez kapcsolódó költségek jelentős szerkezeti elemmé válhatnak ugyanis az összköltséget tekintve.

Tovább

Tengeri szállítmányozási helyzetkép Ázsia - Európa 2011/07

A tengeri áruforgalom jelenlegi szintje elmarad a korábbi évek hasonló időszakát jellemző forgalomtól. A csúcsidőszakot megelőző kereslet-felfutás még várat magára és a szakértői vélemények is megoszlanak abban a tekintetben, hogy a 2011-es évben lesz-e olyan időszak egyáltalán, amikor a kereslet számottevően meghaladja a kapacitás kínálatot.

Tovább

Amerikai Egyesült Államok

Az Egyesült Államok hazánk egyik legjelentősebb tengerentúli kereskedelmi partnere. Az összexportban képviselt részesedést tekintve a közép-európai térségből egyedül Magyarország Amerikába irányuló kivitele számottevő. A kétoldalú külkereskedelmi forgalomra évek óta jelentős nagyságú magyar aktívum jellemző, bár értéke az elmúlt évben mérséklődött.

Tovább

Lassú hajózás - az érem másik oldala

A lassú hajózást (slow steaming) a Maersk hajóstársaság vezette be először a piacon 2008-ban, ami azóta általános gyakorlattá vált a tengeri szállítmányozásban a legfontosabb kereskedelmi útvonalakon.

Tovább

Változás az import szabályozásban 2011. január 1-től

Kérdések és válaszok a Behozatali Ellenőrző Rendszer (Import Control System, ICS) 2011. január 1-jén történő bevezetésével kapcsolatban.

Tovább

Embargó Iránnal szemben – Az Európai Unió új rendelete

2010. október 27-én az Európai Unió rendeletet adott ki (961/2010 számú Tanácsi rendelet /EU) az Iráni Iszlám Köztársasággal szembeni korlátozó intézkedésekre vonatkozóan, amely több új szankciót vezetett be.

Tovább

Tájékoztató a 2011. január 1-jétől hatályos kínai vámszabályokról

Az import és export küldemények, valamint az export-import forgalmat bonyolító kínai cégek hatékonyabb ellenőrzése érdekében 2011. január elsejétől szigorodnak a kínai vámszabályok, amelyek valamennyi szállítmányozó vállalat tevékenységére is érvényesek.

Tovább

Visszatértek Európa egére a sivatagi gépek

Egyre több áru-, illetve utasszállító repülőgépet reaktiválnak a légitársaságok, miután a válság szűk esztendeje után ismét beindult a növekedés az iparágban. A gépek eddig amerikai sivatagokban aludták "téli álmukat" - ott ugyanis a nagy távolság ellenére is olcsóbb fenntartani őket, mint Európában hangárokat bérelni számukra.

Tovább

Behúzták a féket a tengereken

Az év eleji padlógázas start után az elmúlt hónapokban kifulladni látszik a növekedés a tengeri konténeres áruszállításban, ami a raktárak telítődésére, a bizonytalan világgazdasági kilátásokra és szezonális hatásokra vezethető vissza. A jövőt illetően eltérnek a szakértők véleményei: míg egyesek szerint jövő februártól ismét felpöröghet az üzlet, addig a legnagyobb konténerszállító cég a kapacitások további, év eleji csökkentését fontolgatja.

Tovább

Szélenergiát hasznosító hajók

A jövőben a tengeri szállításban is komoly szerepet kaphatnak a szélenergiát is hasznosító hajók, amelyek fejlesztése már gőzerővel folyik. A részben széllel hajtott monstrumok egyrészt könnyebben kielégítik az egyre szigorodó környezetvédelmi előírásokat, másrészt lényegesen kevesebbet fogyasztanak hagyományos társaiknál – nem csoda, hogy nem menetrendszerinti fuvarozásra már most használják őket.

Tovább

A belvízi áruszállítás helyzete Magyarországon

A belvízi áruszállítás felfuttatását célzó kormányzati tervek csak akkor lehetnek sikeresek, ha anyagilag is érdekeltté teszik a szállító cégeket az erre való áttérésre. A vízi fuvarozás legnagyobb előnye, hogy a legkörnyezetkímélőbb szállítási mód, amellyel hatalmas tömegeket lehet megmozgatni. Hátránya viszont, hogy a közúthoz és vasúthoz képest is lassú - egy Budapest-Rotterdam fuvar másfél-két hétig is eltarthat.

Tovább

Incoterms szabályozás módosítása 2011. január elsejétől

A 2011. január elsejétől megváltozó Incoterms szabályozás célja, hogy szabályozza az eladó és a vevő jogait a nemzetközi szállítási szerződésekben, úgynevezett klauzulák formájában.

Tovább

Elszállnak az árak a légiiparban

Rohamosan növekvő kereslet, megugró árak, lassan nyereségessé váló működés - röviden ez jellemezte a légiszállítási szektor idei évét a 2009-es esztendő mélyrepülése után. Bár a második félévben már némileg alábbhagyott a szárnyalás, szakértők továbbra is jelentős áremelkedéssel és enyhén bővülő forgalommal számolnak – hogy ebből mi válik valóra, az már a világgazdasági folyamatok függvénye.

Tovább
Tengeri és légi szállítás, vámügyintézés, szállítmánybiztosítás
A honlap sütiket használ a böngészés támogatására és egyes funkciók elérésére. A honlap további használatával hozzájárul a sütik használatához, melyekről további információt az Adatvédelem menüpont alatt talál.