ajánlatkérés

A DHL új logisztikai központot épít a brüsszeli repülőtéren

A DHL Global Forwarding új logisztikai központot épít a brüsszeli repülőtér cargo bázisán. Az összesen 54.000 m² alapterületen 23.000 m²-es raktártérrel rendelkező létesítmény egy helyen koncentrálja a vállalat belgiumi légi szállítmányozási tevékenységét. A DHL Global Forwarding a Brucargo alapítása óta, 1980-tól van jelen a légikikötő teheráru bázisán. A tervezett 27 millió € értékű beruházás bizonyítja, hogy a Brüsszelben kialakított telephely jó döntés volt a cégcsoport számára.

“A DHL Global Forwardingnak köszönhetően megvalósuló repülőtéri fejlesztés tovább növeli a belgiumi teheráru bázis nemzetközi jelentőségét, és nagymértékben hozzájárul a munkahelyteremtéshez is azáltal, hogy közvetlenül 20.000, közvetve közel 40.000 fő foglalkoztatását biztosítja. A 27 millió € értékű ingatlanfejlesztéssel a DHL Global Forwarding megerősíti a különböző szektorok speciális igényeinek kielégítését célzó stratégiáját.” - fejtette ki Jean-Claude Delen, a DHL Global Forwarding Franciaországért és a Benelux Államokért felelős vezérigazgatója.

A legszigorúbb légi biztonsági előírásoknak, valamint a TAPA sztenderdeknek megfelelő, modern technológiával felszerelt új logisztikai központ számára ideális helyszínt jelent a stratégiai szempontból fontos régióban található logisztikai központ.

Az új létesítmény része lesz egy 1.750 m²-es, a legszigorúbb GDP előírásoknak megfelelő temperált raktár is, amely a gyógyszeripari, illetve speciális körülményeket igénylő szállítmányok számára garantál optimális feltételeket.

A Deutsche Post DHL vállalatcsoport által meghirdetett, a környezet védelmét szolgáló GoGreen program szempontjából ez az ingatlanfejlesztési projekt zöld beruházásnak minősül az olyan környezetbarát technológiai megoldások alkalmazásának köszönhetően, mint a beépített napelemes panelek, valamint a vízforgató rendszerek.”

“Nagyon örülünk annak, hogy egyik kulcsfontosságú partnerünk, a DHL Global Forwarding ismét a Brucargo bázist, illetve Brüsszel repülőterét választotta. Légi kikötőnk tengeren túli járatok széles kínálatával áll az ügyfelek rendelkezésére, illetve stratégiai elhelyezkedése is fontos szempont lehet valamennyi nemzetközi szállítmányozó számára.” - tette hozzá Arnaud Feist, a repülőtér vezérigazgatója.

Frankfurt és Bécs mellett Brüsszel a magyarországi légi export-importforgalom egyik jelentős állomása. A brüsszeli fejlesztés eredményeképpen 2013 első negyedévétől hatékonyabb árukezelésre és rövidebb tranzitidőre lehet számítani.

Vissza

A szakértő válaszol

KKV Szállítás Szakértő Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal! Kérdezze szakértőnket.

Tengeri és légi szállítás, vámügyintézés, szállítmánybiztosítás
A honlap sütiket használ a böngészés támogatására és egyes funkciók elérésére. A honlap további használatával hozzájárul a sütik használatához, melyekről további információt az Adatvédelem menüpont alatt talál.