ajánlatkérés

A helyi egyszerűsített szabad forgalomba hozatali engedély

Ezúton tájékoztatjuk arról, hogy a DHL Global Forwarding módosította helyi egyszerűsített szabad forgalomba hozatali engedélyét, amely így lehetővé teszi az egyszerűsített szabad forgalomba hozatali eljárásba vont áru áttárolás nélkül történő vámkezelését, és ezáltal hozzájárul a gyorsabb ügyintézéshez. A DHL fejlesztéseinek keretében már nem csak a repülőtér, hanem a MAHART és a BILK (Budapesti Intermodális Logisztikai Központ) területén is alkalmazható a fent említett eljárás.

 A helyi egyszerűsített szabad forgalomba hozatal import során alkalmazott vámeljárás. Az erre jogosult szállítmányozók, pl. a DHL Global Forwarding, bankgaranciához kötött speciális engedélyükkel az ügyfél képviseletében a Vámhivatal helyett végezhetnek bizonyos vámtevékenységet.

 Az eljárás során az ügyfél képviselete közvetett és közvetlen módon történhet. Ha közvetett a képviselet a megbízó forgalmát a DHL Global Forwarding kezeli, önadózói engedélyével elvégzi az áru vámkezelését, továbbá a vám és az ÁFA megfizetésére is a DGF a kötelezett fél.

 Amennyiben közvetlen a képviselet, a DHL Global Forwarding engedélye alatt az ügyfél jelenik meg vámfizetésre kötelezett félként, de minden más engedélyét, pl. az önadózó engedélyét használni tudja.

Vissza

A szakértő válaszol

KKV Szállítás Szakértő Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal! Kérdezze szakértőnket.

Tengeri és légi szállítás, vámügyintézés, szállítmánybiztosítás
A honlap sütiket használ a böngészés támogatására és egyes funkciók elérésére. A honlap további használatával hozzájárul a sütik használatához, melyekről további információt az Adatvédelem menüpont alatt talál.