ajánlatkérés

A koperi sztrájk továbbra is érezteti hatását

Koper kikötő vezetőségétől kapott tájékoztatás szerint a darukezelők sztrájkja miatt (2011. július 29 – augusztus 6.) a kikötői konténer terminálok működésében továbbra is fennakadások tapasztalhatók.

 A nyolc napig tartó munkabeszüntetés jelentős késéseket eredményezett a tengeri áruforgalomban. A sztrájk ideje alatt szinte valamennyi hajóstársaság ideiglenesen a Koper melletti kikötőkbe szállította konténereit, így a sztrájkot követően járataik a környező kikötőkben felvett szállítmányokkal fedélzetükön tekintélyes mennyiségű áruval érkeznek Koperbe, zsúfoltságot okozva a kikötő termináljain, és a hajóra rakodott szállítmányokhoz képest nagymértékben megnövelve a Koperbe érkező árumennyiséget. A torlódás miatt a vasúti és közúti forgalomban egyaránt késésekre kell számítani.

 A kialakult helyzetet tovább nehezíti az, hogy csúcsidőszakban eleve megnövekedett import forgalomra kell számítani.

A kikötő vezetősége minden szükséges intézkedést megtesz azért, hogy a kikötő működése minél előbb helyreálljon. Amennyiben bármilyen kérdése merülne fel, forduljon DHL Global Forwarding kapcsolattartójához, kollégáink készséggel állnak rendelkezésére. A DHL Global Forwarding igyekszik a legrugalmasabb megoldásokat megtalálni az Ön számára, hogy a kialakult fennakadásból származó hátrányt a minimálisra csökkentse.

2011. szeptember 5.

Vissza

A szakértő válaszol

KKV Szállítás Szakértő Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal! Kérdezze szakértőnket.

Tengeri és légi szállítás, vámügyintézés, szállítmánybiztosítás
A honlap sütiket használ a böngészés támogatására és egyes funkciók elérésére. A honlap további használatával hozzájárul a sütik használatához, melyekről további információt az Adatvédelem menüpont alatt talál.