ajánlatkérés

Általános tarifaemelés az Ázsiából Észak-Európába irányuló tengeri forgalomban

A 2012. évi forgalom elmaradt a várakozásoktól, ami a hajósokat a fuvartér-kihasználás fokozása, valamint a kereslet és kínálat egyensúlya érdekében eddigi stratégiájuk felülvizsgálatára ösztönzi az érintett kereskedelmi vonalakon.

A teheráru mennyisége nem növekedett a hajóstársaságok által előrejelzett mértékben, és a korábbi évekre jellemző többlet fuvartér lekötést igénylő karácsonyi roham sem volt tapasztalható októberben. Mindezek hatására a hajósok egyes járataikat törölték a novemberi és december hónapokra, ami akár kapacitást hiány kialakulásához is vezethet év végén az Ázsia és Európa közötti kereskedelmi útvonalon.

Az Ázsiából az európai kontinens, valamint az Egyesült Királyság észak-nyugati területeire irányuló forgalomban az FCL (Full Container Load) szállítmányokra vonatkozóan korábban bejelentett általános tarifaemelés (GRI – General Rate Increase) 2012. november elsején életbe lépett.

A Földközi-tenger nyugati kikötőibe érkező járatok kedvezőtlen kihasználtsága miatt rövid távon a díjak nyomás alá kerülhetnek. Hasonló tendencia érvényesül az LCL szállítmányok esetében is.

Vissza

A szakértő válaszol

KKV Szállítás Szakértő Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal! Kérdezze szakértőnket.

Tengeri és légi szállítás, vámügyintézés, szállítmánybiztosítás
A honlap sütiket használ a böngészés támogatására és egyes funkciók elérésére. A honlap további használatával hozzájárul a sütik használatához, melyekről további információt az Adatvédelem menüpont alatt talál.