ajánlatkérés

Amerikai Egyesült Államok

Az Amerikai Egyesült Államok a világ egyik legnagyobb és legfejlettebb gazdasága: a legnagyobb tőkeexportőr, részesedése a világkereskedelemből mintegy 40%, az 1 főre jutó GDP értéke eléri a 46.000 USD-t.

Gazdaságában a munkahelyek 15-18 százaléka az exporthoz kötődik.  Importja az exportot hosszú évek óta jóval meghaladja, ezért külkereskedelmi forgalmára tetemes deficit jellemző.

Az Amerikai Egyesült Államok az utóbbi években a magas állami-, vállalati-, és jelzálog-adósság, a számottevő egészségpénztári és társadalombiztosítási kiadások és a magas külkereskedelmi deficit problémáival küzdött. 2008 második felére az ország súlyos, gazdasági világválságot is kirobbantó pénzügyi válságba került, ami először az építőiparra terjedt át, majd az autóiparra, végül a gazdasági élet minden szegmensére. A 2008 végén kirobbant gazdasági válság hatására az amerikai külkereskedelmi forgalom is jelentősen csökkent.

 Az Egyesült Államok hazánk egyik legjelentősebb tengerentúli kereskedelmi partnere. Az összexportban képviselt részesedést tekintve a közép-európai térségből egyedül Magyarország Amerikába irányuló kivitele számottevő. A kétoldalú külkereskedelmi forgalomra évek óta jelentős nagyságú magyar aktívum jellemző, bár értéke az elmúlt évben mérséklődött. A termékforgalomban továbbra is a gépek és gépi berendezések dominálnak.

Az Amerikai Egyesült Államokhoz kapcsolódó legfontosabb szállítmányozási információk a Fontos tudnivalók menüpontban tekinthetőek meg.

Vissza

A szakértő válaszol

KKV Szállítás Szakértő Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal! Kérdezze szakértőnket.

Tengeri és légi szállítás, vámügyintézés, szállítmánybiztosítás
A honlap sütiket használ a böngészés támogatására és egyes funkciók elérésére. A honlap további használatával hozzájárul a sütik használatához, melyekről további információt az Adatvédelem menüpont alatt talál.