ajánlatkérés

Áradás Thaiföldön

A délkelet-ázsiai országban 2011. július óta pusztítanak az intenzív monszunesők okozta áradások. Az ország több mint harmada víz alatt áll, az anyagi kár milliárd dollárokra tehető. Az elkövetkező egy hétben a thai hatóságok valószínűsítik, hogy Bangkok belső kerületei közül számos víz alá kerülhet. A 2011. október 26-ra várható áradás hozzávetőlegesen 4,000 m3-re tehető másodpercenként és Nonthaburi felől közelíti meg Bangkokot a Thawee Wattana, Bangkok Noi és Bang Phlat csatornákon keresztül. Észak-Bangkokban a víz szintje - elsősorban Khlong Hok Wa területén - továbbra is emelkedik, Nyugat-Bankokban pedig már 8 városrészt elárasztott a Mahasawat, Bankok Noi, Phasi Charoen és Thawee Wattana csatornákból kiáramló víz.

Az áradásokkal foglalkozó segélyközpont (FROC) evakuációt rendelt el a Muang Ake és annak környékén lakóknak a Pathum Thaniban található Lak Hok gát átszakadása miatt. A területet várhatóan 1 - 1,5 méter magasan árasztja el a víz.

A kabinet 2011. október 27-29 között speciális munkaszünetet rendelt el Bangkok 21 árvíz sújtotta területén. A bejelentés annak következménye, hogy a Bangkok északi részét elárasztó víz most a város nyugati részeit veszélyezteti. Az ország középső, északi és északkeleti részében az alábbi tartományokat érinti az áradás: Nakhom Sawan, Phichit, Phitsanulok, Sukhothai, Uthai Thani, Kampangpetch, Tak, Khon Kaen, Ubon Ratchathani, Srisaket, Surin, Roi-et, Mahasarakham, Kalasin Ayutthaya, Saraburi, Ang Thong, Chai Nat, Lopburi, , Nakhom Pathom, Nonthaburi, Samut Sakhon, Pathum Thani, Singburi, Ratchaburi, Chacheongsao, Nakhon Nayok, Prachinburi.
Forrás: The Nation Group, Bangkok Post, Bangkok Biz News and MCOT

AZ ÁRADÁS HATÁSA A LOGISZTIKAI TEVÉKENYSÉGRE

A tengeri és légi kikötők egyaránt működnek. A Suvarnabhumi repülőtér működését egyelőre semmi nem veszélyezteti, környékén egyelőre áradás jelei nem észlelhetőek és a repülőteret és Bangkok városközpontját összekötő utak is tiszták.

A Laem Chabang kikötő és Bangkok kikötője is működik.

DHL GLOBAL FORWARDING IRODA MŰKÖDÉSE

A DHL Global Forwarding központi irodája (Asoke) és a Suvarnabhumi repülőtéren található iroda is működik.

Vissza

A szakértő válaszol

KKV Szállítás Szakértő Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal! Kérdezze szakértőnket.

Tengeri és légi szállítás, vámügyintézés, szállítmánybiztosítás
A honlap sütiket használ a böngészés támogatására és egyes funkciók elérésére. A honlap további használatával hozzájárul a sütik használatához, melyekről további információt az Adatvédelem menüpont alatt talál.