ajánlatkérés

Augusztus 6-án adják át a Szuezi-csatorna kibővített szakaszát

Az Egyiptomi Hatóság bejelentése szerint 2015. augusztus 6-án nyitják meg a kibővített Szuezi-csatornát. Az egy éve indított infrastruktúra-fejlesztési projekt keretében 35 kilométer hosszan új medret ástak az 1869-ben átadott 163 kilométer hosszú régi vízi úttal párhuzamosan, 35 kilométer hosszan pedig szélesítették és mélyítették a Vörös-tengert a Földközi-tengerrel összekötő útvonalat.

Bár a csatorna hossza nem lett sokkal rövidebb, a bővítésnek köszönhetően az északi és déli irányú forgalom 70 km-es szakaszon párhuzamosan és az eddiginél hosszabb konvojokban haladhat, így a Vörös-tenger és a mediterrán térség kikötőiben, valamint a Keserű-tónál rövidebb lesz a várakozási idő és az átkelési idő átlagosan felére, 22 óráról 11 órára csökkenhet. Az átalakítás előtt csak két ponton, a Nagy-Keserű-tónál és a Ballah bypass-nál volt lehetőség párhuzamos közlekedésre.

A Szuezi-csatorna, amelyen keresztül Afrika megkerülése nélkül lehet eljutni az észak-atlanti térségből Ázsiába, képes lesz fogadni a legnagyobb, 18.000-21.000 TEU kapacitású, 400 méter hosszú hajókat is.

A 8 milliárd dollár értékű projekt egy év alatt az egyiptomi gazdaságélénkítő program részeként a hadsereg és civil munkavállalók részvételével valósult meg. A hatóság tervei szerint további kikötőket, valamint nemzetközi ipari és logisztikai központot hoznak létre a régi csatorna mentén.

 

Vissza

A szakértő válaszol

KKV Szállítás Szakértő Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal! Kérdezze szakértőnket.

Tengeri és légi szállítás, vámügyintézés, szállítmánybiztosítás
A honlap sütiket használ a böngészés támogatására és egyes funkciók elérésére. A honlap további használatával hozzájárul a sütik használatához, melyekről további információt az Adatvédelem menüpont alatt talál.