ajánlatkérés

Előnyös megoldás Indiában: vámszabad terület Chennai városában exportőröknek

Exportőr vállalkozásoknak kínál vámszabad területet a DHL Global Forwarding az indiai Chennai városa közelében található speciális kereskedelmi zónában. A speciális helyzetű és számos előnnyel szolgáló, többek között raktározási lehetőséggel is rendelkező létesítmény az indiai kormány döntése értelmében jött létre a külkereskedelmi tevékenység ösztönzése érdekében.

A speciális kereskedelmi zóna a szabadkereskedelmi övezetekhez hasonló szolgáltatásokat és előnyöket nyújt tengeren túli és indiai társaságok számára egyaránt. A létesítmény használatával jelentősen csökkenthetőek a kapcsolódó költségek, ugyanis a zóna az Indián belüli, és az országhatáron kívüli kereskedelemmel kapcsolatos tevékenységek lebonyolítását is kínálja, így az exportőr vállalkozásoknak nem szükséges saját szervezetet felállítaniuk a műveletek kiszolgálására. Az exportőrök működését az is megkönnyíti, hogy különböző adózási előnyöket élvezhetnek, valamint a fizetés számos konvertibilis valutanemben választható.

A szállítmányozási társaságok közül egyedüliként a DHL Global Forwarding ügyfelei élvezhetik többek között azt az előnyös megoldást, hogy nem kell import vámot és áfát fizetni áru értékesítéséig, illetve a kapcsolódó vámkezelés is rugalmasabb megoldásokat kínál. A Chennai Szabadkereskedelmi Zóna alternatívát jelent a Szingapúrban és a Dubaiban található egységekkel szemben, így az exportáló társaságok újragondolhatják a hagyományos ellátási láncukat, ezzel is időt, valamint költségeket tudnak megtakarítani.

A szabadkereskedelmi zóna használatával kockázatmentesebb az esetlegesen új piacnak számító India meghódítása a hazai kis- és közepes vállalkozások számára. A DHL ügyfelei számára direkt elérést biztosít a kiskereskedőkhöz. Az igények kiszolgálása rugalmasabban, a vámkezelés egyablakos rendszerben történik. Az ömlesztett és érzékeny áruk tárolása elhatárolt területen is megoldható.

A közeljövőben, a Chennai Szabadkereskedelmi Zóna idei kibővítése mellett több hasonló létesítmény felállítása várható Indiában, így Híderabadban, Mumbaiban, valamint Delhiben is, ezzel könnyítve az India felé exportáló vállalkozások működését.

A Chennai Szabadkereskedelmi Övezet jellemzői:

- a főbb szállítmányozási útvonalak mentén helyezkedik el, közvetlenül az NH 4 autópálya mellett
- a Chennai repülőtér 38, a Chennai Kikötő 45 kilométerre található
- a Bengaluru repülőtér 319, míg a Hyderabad repülőtér 646 kilométer távolságra található
- minden iparág számára igénybe vehető
- 7 meglévő ipari klaszter működik 30 kilométeren belül
- t
öbb mint 24 ezer négyzetméternyi külső- és belső raktározási lehetőség
- vámkezelési és szállítmányozási szolgáltatások

Vissza

A szakértő válaszol

KKV Szállítás Szakértő Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal! Kérdezze szakértőnket.

Tengeri és légi szállítás, vámügyintézés, szállítmánybiztosítás
A honlap sütiket használ a böngészés támogatására és egyes funkciók elérésére. A honlap további használatával hozzájárul a sütik használatához, melyekről további információt az Adatvédelem menüpont alatt talál.