ajánlatkérés

Előzetes vámellenőrzés Koperben

2015. január 1-jétől a Koperi Kikötőben is megnyílik a lehetőség az előzetes vámellenőrzésre.

Ez azt jelenti, hogy az import vámáru nyilatkozatok már akkor beadhatók a vámhatósághoz, amikor az adott árucikkek még a konténerhajón Koper felé tartanak. Mindez számos előnnyel jár az e lehetőséggel élők számára, például azzal, hogy értesítést kapnak az importáruk végső ellenőrzéséről még azelőtt, hogy a hajó beérkezne a koperi kikötőbe, így előzetes adatok alapján a további árukezeléshez szükséges információk is előbb állnak rendelkezésre. További előny az előzetes ellenőrzés lehetősége az olyan áruk esetében, amelyeknél eleve nem helyeztek kilátásba vámvizsgálatot – ezek az áruk ugyanis azonnal kiadhatóvá válnak.

A Koperi Kikötő december elején kiadott közleménye szerint az előzetes vámellenőrzés az év minden napján igényelhető. A lépés kifejezetten azok számára jelent nagy könnyebbséget, akiknél a tranzitidő rövidsége kiemelkedő fontosságú.

F
orrás: Supply Chain Monitor, 2015. január 23.

Vissza

A szakértő válaszol

KKV Szállítás Szakértő Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal! Kérdezze szakértőnket.

Tengeri és légi szállítás, vámügyintézés, szállítmánybiztosítás
A honlap sütiket használ a böngészés támogatására és egyes funkciók elérésére. A honlap további használatával hozzájárul a sütik használatához, melyekről további információt az Adatvédelem menüpont alatt talál.