ajánlatkérés

Emelkedő fuvardíjak az amerikai forgalomban is?

Ezúton tájékoztatjuk arról, hogy az ázsiai díjemeléseket követően több hajóstársaság tervez általános tarifaemelést (General Rate Increase, GRI) az Amerikába irányuló tengeri forgalomban is.

A ZIM hajóstársaság 2012. július elsejétől 350 USD (20’), illetve 450 USD (’40) mértékű díjemelést helyezett kilátásba az olasz, máltai, szlovéniai, horvát és montenegrói kikötőkből az Amerikai Egyesült Államok keleti és nyugati partjára érkező szállítmányokra vonatkozóan.

A Hamburg Süd hajóstársaság a Dél-Amerikából (Brazília, Argentína, Uruguay, Paraguay célállomásokról) Európába és a mediterrán térségbe irányuló forgalomban tervez 400 USD (’20), illetve 600 USD (’40) mértékű emelést.

Az előrejelzések szerint a tengeri szállítmányozási piacot továbbra is csökkenő fuvartér-kapacitás és folyamatosan növekvő díjak jellemzik.

Vissza

A szakértő válaszol

KKV Szállítás Szakértő Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal! Kérdezze szakértőnket.

Tengeri és légi szállítás, vámügyintézés, szállítmánybiztosítás
A honlap sütiket használ a böngészés támogatására és egyes funkciók elérésére. A honlap további használatával hozzájárul a sütik használatához, melyekről további információt az Adatvédelem menüpont alatt talál.