ajánlatkérés

Jelentős fejlesztések a rijekai kikötőben

Célegyenesbe ért a horvátországi Rijeka kikötőjének fejlesztése, a megújult konténer terminál a tervek szerint júliusban áll majd üzembe. A beruházás keretében kibővítik raktárudvar területét, így további 5000 darab húsz láb hosszúságú konténer befogadására lesz képes. Ezen kívül egy olyan 14,2 méter mély és 328 méter hosszú új rakpartot hoznak létre, amely alkalmas lesz nagy hajók fogadására, így a kikötő az adriai térség jelentős tengeri csomópontjává válik. A fejlesztéssel a teherautók számára új be- és kiléptető rendszert alakítanak ki, új épületeket hoznak létre a kikötői hatóságok - a vámhivatal és a szállítmányozók - részére, valamint a konténer terminál számára egy új vasútvonalat is létesítenek. A felszíni munkálatok jelenleg is zajlanak a vasúti sínek és a beemelő daruk előkészítésével. Az új darukat szállító hajók várhatóan május 10-én érnek Rijekába.

A júliusi megnyitás után a kiváló elhelyezkedésű, Budapesttől mindössze 500 kilométerre lévő rijekai kikötő a régió egyik legmodernebb és legköltséghatékonyabb konténer termináljaként várja majd ügyfeleit.  A rakpart mélysége képessé teszi a terminált a legnagyobb hajók fogadására, a beérkezett áruk továbbítására pedig mind közúton, mind vasúton felkészült a kikötő üzemeltetője. A közúti fuvarozók mozgását a kiépített autópálya segíti, esetükben az ügyintézésre fordított idő átlagosan 45 perc. A kikötő személyre szabott szolgáltatásokat kínál az ügyfelek igényei szerint, legyen szó egyszerű, vagy akár komplex ügyletről egyaránt. Horvátország az új konténer terminál megnyitásának napján, azaz július 1-én lesz az Európai Unió tagja, amely több kérdésben is könnyített eljárást eredményez majd az ügyfeleknek. 

Vissza

A szakértő válaszol

KKV Szállítás Szakértő Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal! Kérdezze szakértőnket.

Tengeri és légi szállítás, vámügyintézés, szállítmánybiztosítás
A honlap sütiket használ a böngészés támogatására és egyes funkciók elérésére. A honlap további használatával hozzájárul a sütik használatához, melyekről további információt az Adatvédelem menüpont alatt talál.