ajánlatkérés

Légi szállítmányozási helyzetkép Ázsia - Európa 2011/11

Az ázsiai import forgalom elmaradt a várakozásoktól

Az év első félévében bíztatóan alakultak a piaci trendek az Ázsia és Európa közötti kereskedelmi útvonalon, az európai export növekedett, de az import árumennyiség elmaradt a várakozásoktól. Az elmúlt hetek forgalmi adatai azt mutatják, hogy az exportra az előző évek hasonló időszakához képest csökkenő tendencia, az import árumennyiségre stabilitás jellemző.

Szakértőink véleménye szerint az év végéig lassú piaci növekedési ütemre kell számítani, nem lesz hagyományos csúcsidőszaki forgalomnövekedés, a légiflották új repülőgépekkel bővülnek. A légitársaságok a piacon rendelkezésre álló fuvartér csökkentését tervezik, hogy a kapacitás tükrözze az árumennyiség mérsékelt növekedését, és továbbra is a díjak emelését kívánják elérni az ázsiai export és import vonalon egyaránt.

Nehéz megjósolni az üzemanyagárak alakulását, amely egyrészt a közel-keleti helyzet függvénye, másrészt függ a világgazdaság növekedési ütemétől, valamint a globális fogyasztás bővülésétől. Fokozott figyelmet kell szentelni az életbe lépő szigorúbb biztonsági szabályoknak, az ehhez kapcsolódó költségek ugyanis jelentős szerkezeti elemmé válhatnak az összköltséget tekintve. A biztonsági szabályok további szigorítása várható a közeljövőben.

Az előrejelzések szerint 2012 első félévében gyenge világgazdasági növekedésre és a nemzetközi kereskedelemben mérsékelt növekedésre lehet számítani. A légitársaságok várhatóan jelentős kapacitást vonnak ki a piacról, ami az év második félévében, amennyiben nagyobb lesz az árumennyiség és csökken a fuvartér, kihívást jelenthet a piaci szereplők számára.

Vissza

A szakértő válaszol

KKV Szállítás Szakértő Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal! Kérdezze szakértőnket.

Tengeri és légi szállítás, vámügyintézés, szállítmánybiztosítás
A honlap sütiket használ a böngészés támogatására és egyes funkciók elérésére. A honlap további használatával hozzájárul a sütik használatához, melyekről további információt az Adatvédelem menüpont alatt talál.