ajánlatkérés

Tengeri szállítmányozási helyzetkép - Ázsia - Európa 2011/11

Szeptemberben már beszámoltunk arról, hogy mennyire instabil az Ázsia és Európa közötti áruforgalom. Továbbra is ez az uralkodó trend a piacon, rövid távon nem várható változás.

Mennyiségek / Hajóstársaságok

A teherszállító hajók kapacitás kihasználtsága alacsonynak mondható, ezért a hajóstársaságok mindent elkövetnek a rendelkezésre álló fuvartér feltöltése érdekében. A DHL Global Forwarding ügyfelei mennyiségi előrejelzései alapján nem számít a tengeri áruforgalom jelentős növekedésére a következő hónapokban, ami igen komoly problémát okozhat a hajósok számára, hiszen ez csak súlyosbítja a korábban megrendelt és most forgalomba állított új, nagyméretű hajók miatt kialakult kapacitás túlkínálatot.

Fuvardíjak alakulása

Több hajóstársaság pénzügyi helyzete érte el a kritikus szintet, ezért a jelenlegi díjszintnek hamarosan változnia kell. A kereslet és kínálat kiegyensúlyozatlansága miatt a hajósok minden bizonnyal különböző intézkedéseket foganatosítanak, így járatokat állíthatnak ki a forgalomból, szolgáltatásokat törölhetnek, illetve továbbra is folytathatják a lassú hajózás gyakorlatát.

Vissza

A szakértő válaszol

KKV Szállítás Szakértő Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal! Kérdezze szakértőnket.

Tengeri és légi szállítás, vámügyintézés, szállítmánybiztosítás
A honlap sütiket használ a böngészés támogatására és egyes funkciók elérésére. A honlap további használatával hozzájárul a sütik használatához, melyekről további információt az Adatvédelem menüpont alatt talál.