ajánlatkérés

Tengeri szállítmányozási körkép - május

Tengeri gyűjtőáru szállítmányozás (LCL)


Európa – Amerikai Egyesült Államok
A rendelkezésre álló kapacitás nincs kihasználva, de ez a helyzet még nem okozott díjszint-emelkedést. Július elsejétől általános tarifaemelés (GRI, General Rate Increase) várható ezen a vonalon is.

Európa - Ázsia
Ezt a kereskedelmi útvonalat kapacitás-probléma és hajóstársaságonként eltérő mértékű díjemelés jellemzi.

Európa – Dél-Amerika
Korlátozott a rendelkezésre álló hajótér, Dél-Amerika keleti partjaira meghirdetett díjemeléstől eltekintve stabil az árszínvonal.

Ázsia – Észak-Amerika
Május 15-től az Amerikai Egyesült Államok keleti és nyugati partjára, valamint Kanadára egyaránt érvényes általános tarifaemelés került bevezetésre. A rendelkezésre álló hajótér kihasználtsága meghaladja a 100%-ot.

Ázsia – Európa
Május elsejétől a Japánból Európa észak-nyugati kikötőibe, az Egyesült Királyságba, valamint a Földközi-tenger kikötőibe érkező áruforgalomban az általános tarifaemelés érvényesítésre került. A hajótér kihasználtsága az Egyesült Királyság északi partjaira érkező forgalomban 100%-os, a Földközi-tenger térségében meghaladja a 100%-ot.

Észak-Amerika - Európa
A májusra bejelentett GRI bevezetését 2012. július elsejére halasztották. A vonalat kapacitás-probléma nem jellemzi.

Vissza

A szakértő válaszol

KKV Szállítás Szakértő Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal! Kérdezze szakértőnket.

Tengeri és légi szállítás, vámügyintézés, szállítmánybiztosítás
A honlap sütiket használ a böngészés támogatására és egyes funkciók elérésére. A honlap további használatával hozzájárul a sütik használatához, melyekről további információt az Adatvédelem menüpont alatt talál.