ajánlatkérés

Változások az élelmiszer exportban

2011. január 4-től hatályos Élelmiszerbiztonsági Modernizációs Törvény (Food Safety Modernization Act - FSMA) 1938 óta a legjelentősebb változást eredményezte az amerikai élelmiszerbiztonsági szabályozásban, azáltal hogy egy átfogó kockázatelemzés alapú megközelítést alkalmaz, és szélesebb hatáskört biztosít az Amerikai Élelmiszer-, és Gyógyszer Ellenőrző Hatóság (U.S. Food and Drug Administration - FDA) számára.

A következő években az FSMA kapcsán számos új jogszabály hatályba lépésére lehet számítani, amelyek az élelmiszerek előállításával, illetve importálásával foglalkozó vállalkozások működését egyaránt befolyásolják.

Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmét az Élelmiszerbiztonsági Modernizációs Törvény (FSMA) rendelkezéseihez köthető legfontosabb változásra, az élelmiszeripari cégek regisztrációs kötelezettségére.

Az USA-ba exportáló élelmiszeripari cégeknek, annak érdekében, hogy termékeiket továbbra is beengedjék az Egyesült Államokba, 2012. október 1. és 2012. december 31. között újra regisztrálniuk (Food Facility Registration) kell a hatóságnál (FDA).  A jogszabály értelmében a korábbi egyszeri regisztrációs kötelezettség kétévente megújítandó regisztrációs kötelezettséggé változik.

2013. január 1-jén a FDA valamennyi 2012. október 1. előtt kiadott regisztrációt töröl a rendszerből, így januártól élelmiszert kizárólag új regisztrációs számmal rendelkező cégek exportálhatnak az Amerikai Egyesült Államokba.

A regisztráció megújítása az FDA honlapján:
http://www.fda.gov/Food/GuidanceComplianceRegulatoryInformation/RegistrationofFood
Facilities/default.htm

Vissza

A szakértő válaszol

KKV Szállítás Szakértő Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal! Kérdezze szakértőnket.

Tengeri és légi szállítás, vámügyintézés, szállítmánybiztosítás
A honlap sütiket használ a böngészés támogatására és egyes funkciók elérésére. A honlap további használatával hozzájárul a sütik használatához, melyekről további információt az Adatvédelem menüpont alatt talál.