ajánlatkérés

Vámbróker szolgáltatás az Amerikai Egyesült Államokban

Május 1-jén a DHL Global Forwarding (DGF) az Amerikai Egyesült Államokban elindította vámbróker szolgáltatását, amely nagyban megkönnyíti az USA-ba irányuló export küldemények vámkezelését. A DGF az exportőr képviselőjeként működik közre a vámkezelési eljárás során, és tartja a kapcsolatot a vámhatósággal. A vám, a szabályozási-, az import, az illeték, valamint az adózási ügyekben felmerülő kérdések kapcsán 900 szakértő támogatja az exportőrök munkáját. A gyors és hatékony vámeljárást az USA területén, 65 helyszínen történő kiszolgálás teszi lehetővé, amelyek mellett további 220 országban érhető el a szolgáltatás több mint 800 légi-, tengeri- és szárazföldi határátlépő helyen.
A DHL Global Forwarding vámbróker szolgáltatása az ún. központosított ügyfélkiszolgálási rendszernek (Centralized Customer Care Processing Center) köszönhetően az év minden napján, napi 24 órában elérhető az ügyfelek számára.

A DHL 2011. augusztus 31-től az Amerikai Egyesült Államokba érkező, illetve onnan induló áruk vámkezelését elektronikus úton végzi. A vámügyintézés a DHL vámügynöki engedéllyel rendelkező, centralizált vámkezelési jogosultsággal felruházott columbiai vámközpontjában (CAE) történik. A vállalat által megvalósított egypontos beléptetési modell jelenleg egyedülálló a szállítmányozók körében. A központosított vámkezeléssel kiküszöbölhetőek az időeltolódásból adódó esetleges csúszások és hatékonyabb lett az ügyintézés. Mire a szállítmány megérkezik az Amerikai Egyesült Államokba, a DHL irodákból a vámközpontba továbbított adatok alapján elkészülnek a vámokmányok, és az áru a címzett rendelkezésére bocsátható. Az új rendszer további előnye, hogy a központban minden adat elektronikusan tárolható. A lehető leghatékonyabb kiszolgálás érdekében korszerű informatikai megoldások és személyre szabott teljesítési- és minőségi riportok segítik a partnerek munkáját, valamint garantálják az áruforgalom és a költségek teljes átláthatóságát.

Vámügyintézés, vámügynökök az USA-ban

A vámügynökök (vámbrókerek) az amerikai Vám- és Határvédelmi Hivatal (CBP, Customs and Border Protection) által felhatalmazott és szabályozott magánszemélyek, szövetségek és vállalatok, amelyek az exportőröket és importőröket segítik abban, hogy tevékenységüket a szövetségi előírásoknak megfelelően végezzék. A vámügynökök (vámbrókerek) megbízóik nevében tesznek eleget az ügyfél adatszolgáltatási és vámfizetési kötelezettségének.

Vissza

A szakértő válaszol

KKV Szállítás Szakértő Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal! Kérdezze szakértőnket.

Tengeri és légi szállítás, vámügyintézés, szállítmánybiztosítás
A honlap sütiket használ a böngészés támogatására és egyes funkciók elérésére. A honlap további használatával hozzájárul a sütik használatához, melyekről további információt az Adatvédelem menüpont alatt talál.