A DHL új csomagolástechnikával jelent meg a piacon

A DHL, a világ piacvezető logisztikai vállalata új szolgáltatást dolgozott ki a nagy értékű illetve kifejezetten érzékeny – például prototípus - áruk légi szállítására, elsősorban a technológiai szektor megrendelői számára. A masszív csomagolásnak, a számítógéppel vezérelt zárrendszernek, valamint annak köszönhetően, hogy a speciális dobozt kizárólag a címzett nyithatja ki, még biztonságosabbá válik a szállítás. Az új megoldást a DHL Innovációs Központ (DSI) megbízásából az Agheera GmbH tervezte.

Az úgynevezett Secure Box a hagyományos kartondobozos csomagolásnál nagyobb védelmet nyújt a fizikai behatásokkal és esetleges idegenkezűséggel szemben. A robosztus doboz garantáltan megóvja tartalmát, ezért a szállítmánybiztosítás díja jelentősen alacsonyabb. Az új biztonsági szolgáltatás különböző alkotóelemekből áll, a fizikai védelemtől a különleges csomagolásig. Továbbá a szolgáltatás része az ügyfelek folyamatos tájékoztatása a szállított doboz állapotáról és kézbesítési státuszáról. A speciális dobozt, miután belekerül az áru, számítógéphez csatlakoztatva zárják le. A szállítmány címzetthez érkezését követően, ismét számítógéphez csatlakoztatva, egy kód beütésével hatástalanítják a biztonsági rendszert.

A dinamikusan fejlődő technológiai szektor, amely lefedi a telekommunikációs, elektronikai és informatikai vállalatok széles körét, igen komoly követelményeket támaszt az ellátási lánccal szemben. A DHL az ágazati kihívásoknak megfelelve dolgozta ki új szolgáltatását.

A technológiai szegmensben szerzett sokéves tapasztalatával, valamint a költséghatékony és rugalmas logisztikai megoldásaival a DHL a nemzetközi piacokat könnyen elérhetővé teszi ügyfelei számára, és biztosítja, hogy teljes körű rálátással rendelkezzenek az ellátási láncra.

A DHL Technológiai szektor hét (2011. november 14 – 20.) folyamán további információ tölthető le a DHL szektor specifikus megoldásairól a www.dhl.com/technology-sector weboldalról.