A DHL új tengeri vonalakat indít Afrikába

Bonn, 2011. szeptember 1.: A Deutsche Post csoport légi- és tengeri szállítmányozásra specializálódott DHL Global Forwarding üzletága három új útvonallal bővítette szolgáltatási palettáját Európa és Afrika között. Az új megoldás révén az LCL szállítmányozok tengeri úton történő továbbításának tranzitideje Bréma és Tema (Ghána) között 31 napról 25 napra, Bréma és Cape Town (Dél-Afrika) között 33 napról 31 napra, Bréma és Mombasa (Kenya) között pedig 49 napról 45 napra csökkent. Az új megoldás előnyeként nem csupán a rövidebb tranzitidőt érdemes megemlíteni, de az egy szállítmányozási útvonalra jutó szén-dioxid kibocsátás is hozzávetőlegesen 10%-kal csökken.

Partnereink fejlődő országokba exportált árumennyisége dinamikus növekedést mutat, ehhez szeretnénk egy új és rugalmas megoldást biztosítani – emelte ki Volker Oesau, a DHL Global Forwarding Közép-Európáért felelős igazgatója.

Az energia szektor, autóipar és gyártó ágazat szereplői számára különösen kedvező a meglévő FCL (Full Container Load) hálózat mellett kialakított LCL megoldás. Az említett országokban ugyanis az említett szektorok jelentős érdekeltséggel rendelkeznek, így nagy az érdeklődés a kisebb szállítmányok optimális és költséghatékony továbbítása iránt.

A DHL Global Forwarding LCL hálózata jelenleg 45,000 vonalat fed le közel 2,000,000 köbméter konszolidált gyűjtőrakománnyal évente. A DHL Global Forwarding NVOCC (hajó nélküli közhasznú fuvarozó – Non Vessel Operating Common Carrier) minősítéssel a világ legnagyobb és legkiterjedtebb LCL hálózatával rendelkezik fix elhajózási és érkezési menetrendet garantálva. A DHL a felmerülő igényeknek megfelelően teljes ellátási lánc menedzsmenttel, feladóhelyi árufelvétellel, konszolidációval és dekonszolidációval, célállomásra történő kiszállítással, vámügyintézéssel és nyomkövetéssel áll ügyfelei rendelkezésére.

Média kontakt:
DHL
Media Relations
Juliane Ranft
Telefon: +49 (0)228 182-99 44
E-mail: pressestelle@deutschepost.de
Weboldal: www.dp-dhl.com/press
twitter.com/DeutschePostDHL

DHL A világ logisztikai szolgáltatója

A DHL piacvezető a logisztikai ágazatban és szlogenjéhez híven a világ logisztikai szolgáltatójává kíván válni. A DHL jelentős szakértelemmel és tapasztalattal rendelkezik a belföldi és nemzetközi futárszolgálat, a légi-, tengeri- és közúti szállítmányozás, az ellátási lánc logisztika és postai szolgáltatás területén. A cégcsoport szolgáltatásai a világ 220 országában elérhetőek. Közel 275.000 alkalmazott gondoskodik szerte a világon arról, hogy az ügyfelek igényei a globális lefedettség és helyi szakértelem ötvözeteként a legmagasabb színvonalon kerüljenek kielégítésre. A DHL elkötelezett a társadalmi felelősségvállalás irányában ezért számos kezdeményezést indított a klímaváltozás, katasztrófa-menedzsment és oktatás területén.

A DHL a Deutsche Post DHL csoport része, melynek árbevétele 2010-ben több mint 51 milliárd euró volt.

További információért látogasson el a www.dp-dhl.com weboldalra.