A Deutsche Post DHL két százalék ponttal csökkentette CO2 kibocsátását

2012. május 3-án jelent meg a Deutsche Post DHL cégcsoport társadalmi felelősségvállalásról szóló éves jelentése (Corporate Responsibility Report 2011). A tanulmány szerint a társadalmi felelősségvállalás, „Living Responsibility” jegyében indított három vállalati kezdeményezés, a környezet védelmét szolgáló GoGreen, a rászorulók megsegítésére szervezett GoHelp és a társadalmi felzárkóztatást támogató GoTeach programok igen sikeresnek bizonyultak a vállalatcsoport életében.

Azzal, hogy 2011-ben két százalékponttal csökkent a Deutsche Post DHL CO2 kibocsátása, a DHL még egy lépéssel közelebb került hosszú távú környezetvédelmi célkitűzéseinek megvalósításához. A cél, hogy a vállalat saját és alvállalkozói tevékenységéből származó szén-dioxid mennyiségét 2020-ra 30%-kal mérsékelje.

A cégcsoport már két éve elérte a CO2 kibocsátás eredetileg 2012-re kitűzött 10%-os csökkentését. Frank Appel, a Deutsche Post DHL elnök-vezérigazgatója örömmel számolt be a vállalat és a környezet egyensúlyában tapasztalható további pozitív változásokról. „Globális lefedettséggel rendelkező, tőzsdén jegyzett vállalatként központi célunk, hogy működésünk gazdasági szempontokból és a társadalom szempontjából is sikeres legyen.”

GOGREEN
A DHL GOGREEN szolgáltatásaival tavaly 134.000 tonna szén-dioxid kibocsátás kompenzálását valósította meg, és 2006 óta összesen 270.000 tonna szén-dioxidot semlegesített ügyfelei megbízásából. 2011-ben olyan új megoldásokkal bővült a DHL GOGREEN szolgáltatások köre, mint a CO2 kibocsátás felmérése, kompenzálása, optimalizálása és a teljes körű logisztikai tanácsadás.

A GoGreen program tehát a fenntartható üzleti gyakorlatoknak a napi folyamatokba történő integrálására kínál egy fokozatosan megvalósítható tervet és biztosít optimális hátteret a DHL ügyfeleinek egy hatékony környezettudatos vállalati stratégia kialakításához.

GOHELP
A vállalat tavaly Bangladesh és Indonézia négy repülőterén indította el katasztrófa megelőzést szolgáló programját. 2011-ben jelentősen növekedett a központilag szervezett jótékonysági akciókon való részvétel is: 2011-ben a világ 120 országában közel 60.000 munkavállaló csatlakozott helyi projektekkel a szeptemberre meghirdetett „Önkéntesek Napja” kezdeményezéshez.

GOTEACH
A GoTeach program keretében a cégcsoport folyamatosan bővíti az együttműködésbe vont nemzetközi szervezetek körét.

„Azok a vállalatok, amelyek nem építik üzleti stratégiájukba a társadalmi felelősségvállalást, hosszú távon nem lehetnek sikeresek.” – mondta Frank Appel.

„A GoGreen, GoHelp, GoTeach programokat folyamatosan fejlesztjük, és arra törekszünk, hogy minél több munkavállalót nyerjünk meg a kezdeményezésekhez. A vállalati felelősségvállalás egyre jelentősebb szerepet tölt be a cégcsoport életében, amit az ügyfelek, befektetők és a nemzetközi szervezetek egyaránt elismernek.” – tette hozzá Rainer Wend, a cégcsoport társadalmi felelősségvállalásért felelős alelnöke.

A Corporate Responsibility Report 2011 megjelenésével egy időben a társadalmi felelősségvállalás jegyében a Deutsche Post DHL második alkalommal tartott bonni székhelyén nyílt napot, amelyen a terület neves szakértői adtak tájékoztatást az aktuális trendekről és kihívásokról. Tavaly a hatékony energiafelhasználás és az esélyegyenlőség, idén a demográfiai változások és a kapitalizmus eszméjével kapcsolatban napvilágot látott különböző nézetek kerültek fókuszba.