ajánlatkérés

Sajtószoba


Március 1-jéig tart a tesztüzem az EKÁER-ben

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közleménye szerint a NAV munkatársai az év első két hónapjában is ellenőriznek, de bírságot nem szabnak ki, február 28-ig csak figyelmeztetik a mulasztókat, illetve tájékoztatást adnak az EKÁER rendszerről.

Az EKÁER-t 2015. január elsején vezették be Magyarországon. A törvény alapján az áfacsalások visszaszorítása érdekében elektronikus bejelentést kell tenni az Európai Unió és Magyarország területén végzett termékkereskedelemről, amennyiben a termék szállítása útdíjköteles szállítóeszközzel (azaz 3,5 tonnánál nagyobb össztömegű gépjárművel) történik.

A gazdálkodóknak az ügyfélkapun keresztül kell regisztrálniuk ún. EKAER nyilvántartási számért. A szám birtokában kezdeményezhetik a bejelentéseket vagy hatalmazhatnak meg mást a bejelentés megtételére. A bejelentést az EKAER elektronikus felületén kell megtenni.

Elindult az EKAER honlapja, mely a https://ekaer.nav.gov.hu/ címen érhető el, és további hasznos információk találhatók a http://ekaer.hu/ honlapon is.

Vissza

A szakértő válaszol

KKV Szállítás Szakértő Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal! Kérdezze szakértőnket.
Tengeri és légi szállítás, vámügyintézés, szállítmánybiztosítás
A honlap sütiket használ a böngészés támogatására és egyes funkciók elérésére. A honlap további használatával hozzájárul a sütik használatához, melyekről további információt az Adatvédelem menüpont alatt talál.