Pályázati felhívás

Alkossatok együtt és nyerjetek egy tanévre elegendő füzetet az osztály és az iskola számára!

Pályázati felhívás

felső tagozatos általános iskolás osztályok számára

A DHL Globál Szállítmányozási Kft. „Legyen egyszerűbb a félévkezdés” címmel pályázatot hirdet a felső tagozatos általános iskolás osztályok számára.

A pályázat célja, hogy a diákok elsősorban hulladékok felhasználásával, csapatmunkában tervezzék meg és készítsék el a jövő évtized környezetbarát teherszállító repülőgépének vagy teherszállító hajójának modelljét. Az első helyezett pályázó osztály a 2010/2011-es tanév második félévére és a következő tanévre is elegendő füzetet nyer osztálya számára. A legtöbb, legötletesebb pályaművet beküldő iskola különdíjban részesül.

A DHL Globál Szállítmányozási Kft-ről
A DHL Global Forwarding a DHL cégcsoport nemzetközi légi és tengeri szállítmányozási üzletága, mely a közepes és nagy súlyú küldemények szállítására kínál teljes körű logisztikai megoldásokat. Képviseletét Magyarországon 160 munkatárssal a DHL Globál Szállítmányozási Kft. látja el. További információ a DHL-ről: www.dhl.hu
A logisztikai ágazat évtizedekig profitált a gazdasági növekedésből és a világkereskedelemből, ugyanakkor az ipari termelés és a szolgáltatások bővülése egyre nagyobb mértékben járult hozzá a globális felmelegedést kiváltó üvegházhatáshoz. Mivel a szállítmányozó-logisztika ágazatból származik a globális káros anyag kibocsátás 14%-a, a szektor felelőssége vitathatatlan. Piacvezetőként a DHL csoport olyan logisztikai szolgáltatások kidolgozására törekszik, amelyek hozzájárulnak a környezet megóvásához (pl. alternatív üzemanyag és energiatakarékos szállítóeszközök használata) és egy élhető jövő fenntartásához.

Kik pályázhatnak?
A pályázatra a szervezők felső tagozatos általános iskolás osztályok (5-8. osztály) jelentkezését várják, egy osztályból minimum 10 fő részvételével.

Pályázati feltételek:

• A pályázaton csapatmunkában, egy osztály minimum 10 diákja által készített pályaművel lehet részt venni.
  • Egy pályázó (osztály) több pályaművel is indulhat a versenyen.
  • Kizárólag 2010-ben készült alkotások kerülnek elfogadásra.
  • A pályázaton való részvétel feltétele a nevezési lap hiánytalan kitöltése.

A benyújtott pályaművekre vonatkozó előírások:

• A pályázó iskolai osztályoknak a jövő évtized környezetbarát teherszállító repülőgépének vagy teherszállító hajójának makettjét kell megterveznie és megépítenie elsősorban hulladék anyagok felhasználásával ötletes, fantáziadús formában.
    • A pályázat részeként egy rövid leírást kell készíteni a megépített légi vagy tengeri teherszállító modellről.
    • A pályamunkákkal szemben alapvető követelmény, hogy az alkotás szállítható legyen.

Pályázatok beérkezésének határideje: 2010. december 17.

A pályázat leadásának módja:
1) Személyesen a DHL Globál Szállítmányozási Kft. székhelyén. Cím: DHL Globál Szállítmányozási Kft., 2220 Vecsés, Lőrinci út 59., Europolis Park, C6 – Aerozone Budapest
2) Postai úton: DHL Globál Szállítmányozási Kft., 2220 Vecsés, Lőrinci út 59.,
A csomagra írják rá: „Legyen egyszerűbb a félév kezdés! – pályázat”

Pályázatok elbírálása és díjazása:
A beérkező modelleket szakértő zsűri értékeli. A pályázatok elbírálásánál a zsűri figyelembe veszi az egyedi ötletet, a környezettudatos megközelítést, kreatív anyaghasználatot és a kivitelezés részletességét. A legjobb alkotásokból a szervezők kiállítást rendeznek. A pályázó törvényes képviselője a pályamű benyújtásával hozzájárul a pályamű kiállításához.

Pályázati díjak:
Fődíj:
Az első helyezett alkotásért járó fődíj 10.000 db füzetből álló csomag.
Második helyezett:
A második helyezett alkotásért járó díj 4.500 db füzetből álló csomag.
Harmadik helyezett:
A harmadik helyezett alkotásért járó díj 2.500 db füzetből álló csomag.
 Különdíj:
A legtöbb, legötletesebb alkotást beküldő iskolát a zsűri 7.000 db füzettel díjazza

Eredményhirdetés:
Eredményhirdetés időpontja: 2010. december 22.
A szervezők a díjazottakat levélben és email-ben értesítik.

További információ a pályázatról:
Jelentkezési lapokért, valamint a pályázattal kapcsolatos részletes felvilágosításért keresse Forgács Évát a 06 29 556 164-es telefonszámon vagy az eva.forgacs@dhl.com email címen.

Az alkotások elkészítéséhez sok sikert kívánunk!
DHL Globál Szállítmányozási Kft.