ajánlatkérés

Szállítmányozási szolgáltatások


Légi szállítás

Légi szállítmányozás

A légi szállítmányozás a kis mennyiségű, tömegegységre nagy értékű áruk sürgős továbbítására nyújt optimális megoldást.

A légi szállítás előnyei között említhető, hogy a többi szállítási módhoz képest rövid tranzitidőt garantál.

A légi szállítás esetében elhanyagolható az árukat érő igénybevétel, ezért alacsony a csomagolás költségigénye. A légi szállítmányozásból ugyanakkor az áruféleségek bizonyos köre kizárt (például gyúlékony anyagok, robbanóanyagok, lőfegyver).

A többi szállítási módhoz képest a légi szállítás fajlagos energiaigénye és árszínvonala magasabb és környezetvédelmi szempontból a kedvezőtlen zajhatás hátrányaként említhető.

Légi szállítás

Tengeri szállítás

Tengeri szállítmányozás

A tengeri szállítmányozást tömegáruk nagy távolságra történő továbbítására célszerű igénybe venni akkor, ha az áruk nem időérzékenyek és a szállítás tranzitideje hosszabb is lehet. A tengeri szállítás a többi szállítási megoldáshoz képest alacsony a fajlagos energiaigénye, ezért viszonylag olcsó.

A tengeri szállítás rugalmas díjszabás mellett minden árufajta szállítására alkalmas módozat. A környezetkárosító hatások minimalizálásának felértékelődésével a tengeri szállítás környezetkímélő mivolta is egyre inkább előtérbe kerül. A tengeri szállítmányozás hátrányaként említhető a viszonylag hosszú tranzitidő, a többszöri átrakodás szükségessége, a jelentős áru igénybevétel és az ennek következtében szükségessé váló tengerbiztos csomagolás.

Tengeri szállítás

Vámügyintézés

Vámügyintézés. vámkezelés, vámraktározás

A vámjogi szabályozás értelmében minden, a vámhatáron átlépő vámárut, árut be kell jelenteni az illetékes vámhivatalnál. A vámhatáron áruval, vámáruval átlépni csak az arra kijelölt vámúton, határátkelőhelyen szabad. A vámáru jelleg akkor szűnik meg, ha arra a vámterhet megfizetik, vagy export esetén a közteherköteles áru a vámhatóság által igazoltan kilép a vámhatáron. A vámkezelés tehát fontos eleme az áru be-, illetve kiléptetésének. A professzionális vámügyintézés időt és pénzt takarít meg vállalkozásának.

Vámügyintézés

Szállítmánybiztosítás

Szállítmánybiztosítás

Miért fontos a szállítmánybiztosítás? Amennyiben a megbízó nem köt feladott árujára biztosítást, a fuvarozó az áru súlya alapján korlátozott mértékig kötelezett kártérítés fizetésére, mely sok esetben nem fedezi a kár valós értékét.

Az árubiztosítás pénzügyi védelmet nyújt szinte bármilyen külső okból a szállított áruban bekövetkező, a szállítási folyamattal kapcsolatban felmerülő fizikai veszteség, illetve kár esetén.

Szállítmánybiztosítás

Vegye igénybe légi és tengeri szállítmányozási, valamint vámszolgáltatásainkat. Magasan képzett szakembereink készséggel állnak az Ön rendelkezésére, hogy megtalálják az Önnek legmegfelelőbb szállítási módot (légi szállítás, tengeri szállítás, kombinált szállítmányozás), illetve zökkenőmentessé tegyék a vámügyintézést (export vámkezelés, import vámkezelés, közvetett vámképviselet).

Vágányzár - Koper
Sürgős pályakarbantartási munkálatok miatt Divača – Koper közötti szakaszon szünetel a vasúti forgalom.

Tovább

Szőke Gábor Miklós az USA legnagyobb NFL csapatának, az Atlanta Falconsnak készülő szobra elhajózott Atlantába
A DHL szállította el az Amerikai Egyesült Államokba Szőke Gábor Miklós szobrát. 4 db 12 méteres konténerben utazott a sólyom szobor több ezer kilométert a Super Bowlnak otthont adó Mercedes-Benz

Tovább

Szeptember 4-5 között G20 Csúcstalálkozó lesz Kínában
A G20-ak 2016-os csúcstalálkozója szeptember 4-5. között lesz Kínában, Hangzhou városban. Zhejiang tartomány központjában.

Tovább

SOLAS
2016. július 1-jén lép életbe SOLAS (Safety of Life at Sea) nemzetközi egyezmény azon módosítása, mely szerint a konténerek hiteles bruttó súlyának (Verified Gross Mass – VGM) igazolása a

Tovább

Vágányzár - Koper
A szlovén vasút karbantartási munkálatai miatt a Koper – Divaca vonalon márciusban vágányzár lép életbe

Tovább

Augusztus 6-án adják át a Szuezi-csatorna kibővített szakaszát
Az Egyiptomi Hatóság bejelentése szerint 2015. augusztus 6-án nyitják meg a kibővített Szuezi-csatornát.

Tovább
Tengeri és légi szállítás, vámügyintézés, szállítmánybiztosítás
A honlap sütiket használ a böngészés támogatására és egyes funkciók elérésére. A honlap további használatával hozzájárul a sütik használatához, melyekről további információt az Adatvédelem menüpont alatt talál.