Amerika

Amerikai export vagy import esetén számos előírásnak, szabálynak kell megfelelni.  Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat. Amennyiben további információra van szüksége, vegye fel a kapcsolatot szakértőnkkel.

 2001. szeptember 11-től csak ’ismert feladó’ (known shipper) státuszú jogi személy küldeményei szállítmányozhatóak személyszállító repülőgépeken Amerikából. Az ilyen minősítéssel nem rendelkező jogi személyek szállítmányai kizárólag cargo gépeken exportálhatóak.

Az FDA (Food and Drug Administration) elnevezésű amerikai egészségügyi szervezet fő célja, hogy szabályozza az Amerikai Egyesült Államokba irányuló termékek piaci belépését, elsősorban közegészségügyi, másodsorban piacvédelmi szempontból.

Minden importőrnek kötelessége, hogy 24 órával a hajóra való rakodás előtt küldje el a megadott 10 elemet az USA központi vámhatóságnak, a hajóstársaság pedig a fennmaradó 2 adatot köteles elektronikusan megadni .

Az Amerikai Egyesült Államok a világ negyedik legnagyobb országa, számos kisebbségi csoporttal. Ezek a csoportok őrzik saját kultúrájukat, ahogy az egyes tagállamok is, és külön-külön saját hagyományaikra büszkék. Egyesek azt szeretnék, ha ugyanúgy...

KÉRDEZZEN SZAKÉRTŐNKTŐL

Kérdése van nemzetközi szállítmányozással, vámügyintézéssel kapcsolatban? Írjon nekünk. Kérdését szakembereink rövid időn belül megválaszolják.

Kérdezzen
Gyors díjkalkuláció és versenyképes fuvardíjak légi és tengeri szállítmányokra
Kérje árajánlatunkat. Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére.
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy az elsők között értesüljön a logisztikai piac híreiről.

Deutsche Post DHL Group

© 2022 kkvszallitas.hu. DHL Global Szállítmányozási Kft. Minden jog fenntartva. One Online