Hírek

Kaavan, a 36 éves ázsiai elefánt Pakisztánból a Marghazar Állatkertből Kambodzsába költözött. A repülőutat több hónapon át készítették elő a FOUR PAWS nemzetközi állatjóléti szervezet munkatársai, állatorvosok és a DHL Global Forwarding szakemberei.

A londoni székhelyű Heavy Lift & Project Forwarding International (HLPFI) szaklap a 2020-as Év Projektlogisztikai Szolgáltatójává választotta a DHL Global Forwarding Industrial Projects csapatát. Ennek apropójából kérdeztük Arany-Szabó Viktort, a DHL Global Forwarding ipari projektek tervezéséért és kivitelezéséért felelős vezetőjét Magyarországon és a közép-kelet-európai térségben.

Nem számít a távolság még akkor sem, ha a leggyorsabb és legbiztonságosabb megoldásra van szükség. Rendkívül sürgős nemzetközi küldemények szállítására a DHL Same Day szolgáltatás kínál ügyfélre szabott megoldást. 

2020 vízválasztó év lesz a konténeres hajózás történetében. Az ágazat még nem nézett szembe a Covid-19 világjárványhoz hasonló krízissel, amely a kereskedelmet és a gazdasági növekedést ilyen mértékben befolyásolta volna.

Szeptember 19-én a Takarítási Világnap (World Cleanup Day) alkalmából hulladékgyűjtést szerveztünk munkatársaink és a PET Kupa elhivatott önkénteseinek közreműködésével. A délutáni program során kicsik és nagyok összesen 121 zsák, kb. 850 kg hulladéktól mentesítették a Duna 300 méteres budapesti partszakaszát.

A nagyobb hajóstársaságokat is érinti az ázsiai kikötőkben tapasztalható konténerhiány, elsősorban a 40 lábas konténerek elérhetősége jelent gondot Kínában. A hajóstársaságok egy része valamennyi kínai kikötőben küzd ezzel a problémával, mások csak egyes kikötők esetében tapasztalják.

A légi és tengeri szállítmányozásban a szén-dioxid kibocsátás csökkentésére kevesebb konkrét intézkedés valósult meg, mint akár a közúti közlekedésben. A valódi változást ezekben az ágazatokban csak a bioüzemanyagra való radikális átállás hozhatja meg.

Gyors díjkalkuláció és versenyképes fuvardíjak légi és tengeri szállítmányokra
Kérje árajánlatunkat. Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére.
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy az elsők között értesüljön a logisztikai piac híreiről.

Deutsche Post DHL Group

© 2021 kkvszallitas.hu. DHL Global Szállítmányozási Kft. Minden jog fenntartva. One Online