Hírek

A gyógyszeripari alapanyagok és termékek szállítása során alapvető követelmény, hogy a teljes szállítási folyamat transzparens legyen. A gyógyszerek nemzetközi szállításában élenjáró két vállat, az Air France KLM Martinair (AFKLMP) Cargo és a DHL Global Forwarding egyesítve erőit, olyan online kapcsolatot hozott létre, amely által tovább javul az adatok minősége és elérhetősége az ügyfelek számára.

A nemzetközi és belföldi szerződésekben világszerte alkalmazott Incoterms® szabályok a vásárló és az eladó közötti, a költségekre és a kockázatokra vonatkozó megosztott felelősségeket ismertetik. Meghatározzák, hogy mikor teljesítette a szállító a kötelezettségét.

2020. január 1-jétől a Nemzetközi Tengerészeti Szervezet (International Maritime Organization, IMO) új határértéket léptetett életbe a tengerjáró hajókba tankolt üzemanyag megengedett kéntartalmára vonatkozóan, ami lényeges változást hozott a hajóstársaságok és az egész iparág életében.

A konténeres áruszállítás megküzd a COVID-19 járvány és a közelgő globális recesszió hatásaival. Korábban is voltak már világjárványok és a globális recesszió sem új jelenség a számunkra, de a COVID-19 által okozott krízishelyzethez hasonlóra még nem volt példa.

A koronavírus-járvány hatással van nemzetközi áruforgalomra és kihívások elé állítja a cégeket és szállítmányozó partnereiket egyaránt. Cikkükben a légi és tengeri szállítmányozási piac aktuális helyzetét foglaljuk össze (2020. június 23.).

A jelenlegi globális egészségügyi krízishelyzetben logisztikai szolgáltatásainknak és az egész világot lefedő nemzetközi hálózatunknak rendkívül fontos szerepe van, hiszen akár életeket is menthet, legyen szó orvosi eszközök, készletek sürgős szállításáról az egészségügyi dolgozók számára vagy megbízóink működéséhez szükséges áru továbbításáról.

2020. január 27-én a kínai Államtanács bejelentette, hogy a január 24-én kezdődő és eredetileg január végéig tartó kínai holdújévi szünetet február 2-áig meghosszabbítják.

Augusztusban 5 napos karbantartás lesz a trieszti vasútvonalon. 2019. augusztus 15-én reggel 7 órától augusztus 20-án reggel 7 óráig teljes vágányzár lép életbe, ezért fennakadásokra kell számítani a tengeri áruforgalomban.

1. oldal / 8

Gyors díjkalkuláció és versenyképes fuvardíjak légi és tengeri szállítmányokra
Kérje árajánlatunkat. Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére.
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy az elsők között értesüljön a logisztikai piac híreiről.

Deutsche Post DHL Group

© 2020 kkvszallitas.hu. DHL Global Szállítmányozási Kft. Minden jog fenntartva. One Online