Piaci előrejelzések

Az ázsiai csendes-óceáni térség és Európa között a hajósok blank sailing gyakorlatot alkalmaznak és egyes kikötők kimaradnak a menetrendből, ami csökkenti a rendelkezésre álló hajóteret és komoly kihívást jelent az ágazat valamennyi szereplője számára.

A légi úton szállított áru mennyisége nem mérséklődik a romló kikötői helyzet, a szezonális kereslet erősödése, valamint egyes szektorok (hi-tech, autóipar, e-kereskedelem, gyógyszeripar) légi szállítás iránt megnövekedett igénye miatt.

A tengeri szállítmányozási piacon komoly kikötői torlódások okoznak fennakadást az áruforgalomban. Az USA-ban a kikötői dokkok területén felhalmozott üres konténerek miatt az amerikai kikötői hatóságok új szabályokat hoztak és bírságokat vezettek be.

A légi szállítmányozási piacon továbbra is erős keresletre lehet számítani, amit egyrészt az e-kereskedelem szezonális fellendülése (pl. Black Friday), másrészt az USA kikötőiben kialakult egyre nagyobb mértékű torlódás hatására légi útra terelt árumennyiség növekedése okoz.

A nagyobb hajóstársaságok jelenleg nem tudnak heti elhajózást biztosítani a Kína és Közel-Kelet kereskedelmi vonalon. Itt a menetrendek több mint a felét érinti a „blank sailing”, amikor egy adott kikötőben nem köt ki a hajó, megy tovább a következő kikötőbe.

Gyors díjkalkuláció és versenyképes fuvardíjak légi és tengeri szállítmányokra
Kérje árajánlatunkat. Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére.
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy az elsők között értesüljön a logisztikai piac híreiről.

Deutsche Post DHL Group

© 2022 kkvszallitas.hu. DHL Global Szállítmányozási Kft. Minden jog fenntartva. One Online